Френската тенисистка Каролин Гарсия се класира за полуфиналите на тенис турнира в Лион, УТА 250 с награден фонд от 259 303 евро, като се наложи над италианката Ясмине Паолини със 7:5, 7:5 за час и 45 минути игра.
Гарсия е под номер 5 в световната ранглиста и е първа поставена на турнира. В Лион те щя се опита да спечели 12-ата титла в кариерата си. На полуфиналите нейна съперничка ще бъде победителката от двубоя Камила Осорио (Колумбия) и Линда Носкова (Чехиа), който е по-късно тази вечер.
Паолини спаси сетбол в първия сет при 4:5, но след това бе пробита при 5:6 и загуби първата част. Вторият сет бе по-хаотичен, като двете тенисистки стигнаха до 5:5, но французойката спечели следващите два гейма, с което и мача.
Другите полуфиналистки са американката Алисия Паркс и Марина Заневска от Белгия. Паркс победи черногорката Данка Ковинич със 7:5, 6:2 за близо час и половина.Заневска, която е под номер 96 в световната ранглиста, се наложи над рускинята Анастасия Потапова с 2:1 сета - 3:6, 6:1, 6:2 в мач, който продължи 2 часа и 10 минути.