Бившият футболист на Реал (Мадрид) Иско преговаря с Коняспор, след като не успя да премине в германския Унион Берлин, разкри вицепрезидентът на турския клуб Мехмет Акджан.
Иско, който беше освободен от Севиля през декември след само четири месеца в клуба, изглеждаше готов за ново предизвикателство в Берлин, след като премина медицинските прегледи. Преминаването на 30-годишния футболист в Бундеслигата обаче се провали при уточняването на личните условия, като и двете страни се обвиняваха взаимно.
Бившият полузащитник на Реал може би вече си е намерил друг клуб, тъй като продължава преговорите с Коняспор.
"Вярно е. Ние сме в процес на преговори с Иско. Мога да ви кажа, че те вървят добре. Все още не сме постигнали споразумение, иначе бихме го казали открито", каза Акджан, цитиран от испанското издание "Ас".
Иско започна кариерата си във Валенсия и Малага, преди да прекара девет години в Real Мадрид, който напусна в края на миналия сезон. Той записа 19 мача за Севиля през първия полусезон, като отбеляза един гол и направи три асистенции, но договорът му беше прекратен по взаимно съгласие преди шест седмици.
Коняспор е на осмо място в класирането на турското първенство, на 13 точки от местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири.
Бившият съотборник на Иско в Севиля Аднан Янузай също си осигури трансфер в Турция. Крилото се присъедини към Истанбул Башакшехир под наем до края на сезона.