MAX Sport ще излъчва мачове от мъжкия волейболен шампионат на Италия през настоящия и до края на сезон 2023/2024. Италианското първенство по волейбол се смята за едно от най-силните в света и в него играят някои от най-добрите български състезатели и треньори. Българските играчи са Матей Казийски от Трентино, Александър Николов от Лубе Чивитанова, Аспарух Аспарухов от Падуа, Алекс Грозданов от Верона и наставникът на Верона - Радостин Стойчев, който е най-успешният треньор на клубно равнище.
Преките предавания ще започнат тази събота (4 февруари) с мача между лидера в класирането Перуджа и Пиаченца, който ще се излъчи от 19:00 часа по MAX Sport 1. MAX Sport ще излъчи също полуфиналите и финала на Купата на Италия по волейбол.
Италианското волейболно първенство е най-новото допълнение към първокласното спортно съдържание на MAX Sport. Спортните канали излъчват Лигата на нациите по волейбол за мъже и жени, Шампионската лига по волейбол за мъже и жени, както и Евроволей 2023.
Настоящият сезон в Италия е 78-ият в историята. Лигата включва 12 отбора и включва две фази - редовен сезон и плейофи. Първата фаза се провежда от октомври до март по схемата "всеки срещу всеки", като се играят по два мача между всяка двойка при разменени домакинства. Последният в класирането изпада в долната дивизия през следващия сезон. Настоящите фаворити са Перуджа, но за титлата се борят още Трентино, Пиаченца и действащият шампион Лубе Чивитанова.
В края на редовния сезон най-добрите осем отбора се класират директно за плейофите. Четвъртфиналите, полуфиналите, мачът за третото място и финалът се играят в серии от пет мача. Най-добрите три отбора във финалното подреждане се класират за Шампионската лига по волейбол.