Ръководството на Тотнъм отхвърли категорично твърденията, че не е успяло да направи сериозни инвестиции във футболния тим при последния трансферен прозорец, в писмо до Тръста на привържениците, пише агенция ДПА.
От Тръста на феновете на Тотнъм изразиха притесненията си по отношение посоката на развитие на клуба в писмо до Борда през миналия месец, в което отбелязаха четири ключови области, включително плановете за януарския трансферен прозорец и средносрочната до дългосрочната стратегия на собствениците от компанията ENIC.
Отговорът от Борда на клуба бе изпратен в четвъртък вечер след края на зимния трансферен прозорец, по време на който бяха привлечени Арно Данжума и Педро Поро, докато Мат Дохърти, Брайън Хил и Джед Спенс напуснаха тима с постоянни договори или под наем.
„Като всички в клуба, нашият старши треньор иска от отбора да се състезава за най-високите позиции“, се казва в писмото до привържениците на Тотнъм в отговор на притесненията относно договора на Антонио Конте, който изтича на 20 юни, въпреки че има опция за удължаването му с нови 12 месеца.
„Клубът инвестира сериозно в състава. Това е продължаващ процес, който цели да задържи отбора на добро ниво в следващите години. От отварянето на стадиона през април 2019 година сме похарчили повече от 500 милиона паунда, което ни поставя в топ 4 по разходи във Висшата лига и сме направили значителни инвестиции и в женския тим“, пишат още от ръководството на Тотнъм.
„В допълнение към инвестициите през лятото от над 200 милиона паунда, ние добавихме 47 милиона, който бяха похарчени през януари. Въпреки това, ние постоянно виждаме препратки към нашата предполагаема липса на подкрепа към старши треньорите и липсата на средства. Важно е да работим с факти – разходите ни явно показват, че ние подкрепяме футболните дела. Винаги има разлика между дългосрочни и краткосрочни инвестиции, затова политиката ни по отношение на привличаните футболисти трябва да бъде първокласна. Грешките на това ниво имат финансово и спортно влияние върху следващите години. Преживявали сме финансовото значение на това да подкрепим покупките на играчи, а резултатът е бил какъвто сме се надявали. Предприеми сме стъпки, за да подобри тази област и това ще се отрази в бъдещите трансферни прозорци“, се казва още в писмото.
Очаква се Тотнъм да обяви финансовите си резултати през настоящия месец, а от Тръста на феновете са надяват на среща с Борда.
„Приветстваме ангажимента на клуба към въпросите, които зададохме, както и предоставената информация“, заявиха представителите на привържениците, чието писмо през януари последва наложената от италиански съд 30-месечна забрана за изпълнителния директор Фабио Паратичи.