След почти тригодишно прекъсване видинският баскетболен клуб Видабаскет ще играе отново пред собствена публика. Това съобщи за БТА председателят на клуба Калин Лозанов. В събота, 4 февруари, баскетболистите ще излязат на терена в зала „Фестивална“ във Видин.
Видабаскет, който в момента заема трето място в регион Център на Българската баскетболна лига (ББЛ) А група, ще посрещне като домакин втория в класирането Чавдар (Троян). Началото на баскетболното дерби е в 15:00 часа. Входът е свободен. 
След като близо три години Видабаскет нямаше мъжки отбор, през миналата година такъв бе сформиран отново и започна участие в ББЛ А група, регион Център, припомни Калин Лозанов. Той допълни, че досега всички срещи на тима, включително и домакинските, се играха в други градове. Така двубоят на 4 февруари бележи завръщането на мъжкия баскетбол във Видин, посочи председателят на БК Видабаскет.
„Призовавам обществеността – нека всички любители на баскетбола да дойдат и подкрепят момчетата. Имаме нужда от тази подкрепа. Отборът на Чавдар е сериозен съперник, миналогодишен финалист в регион Център на ББЛ А група. Но ние вече не сме аутсайдери, борим се за първо или второ място в групата. За да успеем обаче, ще ни е нужна подкрепата на баскетболните фенове във Видин“, каза Калин Лозанов.
Председателят на Видабаскет допълни, че след последната среща, когато видинските баскетболисти постигнаха победа срещу лидера в група Дунав (Русе), духът в отбора е висок и състезателите очакват с нетърпение съботния мач. Лозанов информира, че в зала „Фестивална“ ще бъде поставена кутия за дарения. В нея желаещите да подкрепят видинския баскетболен клуб ще могат да дарят средства. 
Тимът на Видабаскет вече се подготвя и за първия си мач за Купата на ББЛ – осминафинал срещу Микс (София), съобщи още Калин Лозанов. Двубоят ще се проведе на 12 февруари в Хасково. На 19 февруари видинските баскетболисти ще посрещнат във Видин отбора на Чардафон (Габрово) в среща от 12-ия кръг на ББЛ А група, регион Център.