За трети път Съюзът на Дунавските овощари ще участва с колективен щанд във водещото търговско изложение за пресни плодове и зеленчуци - Fruit Logistica 2023 в Берлин. Това ще бъде най-мащабното представяне на страната ни на престижния международен форум, който ще събере от 8 до 10 февруари над 3300 изложители от цял свят и повече от 80 000 търговски посетители.
На колективния щанд на Дунавските овощари продукцията си ще покажат и производители от Добруджанския овощарски съюз и Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните. До тях, в партньорство, страната ни ще представят и членове на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция и Националния съюз на градинарите в България. 
Слели сме щандовете, за да се получи един голям български щанд. Производителите от Русенско сме осем, пратили сме мостри, ще покажем пресни и сушени плодове. Това е третото ни участие, след като пропуснахме две години заради пандемията и войната. Предишните бяха доста успешни. В Берлин спечелихме за клиент голяма фабрика за преработка на плодове, изнасяме за нея кайсии, сливи, праскови, ягоди. Намерихме и партньор в Унгария, който купува основно кайсия. Тези изложения са ползотворни, дори един нов клиент да имаме, за нас ще е успех, каза за „Утро“ Николай Колев.