Австралийският защитник Хари Сутар се присъедини към Лестър от Стоук Сити с дългосрочен договор, който ще го задържи в клуба от английската Висша лига до края на сезон 2027/2028.
24-годишният бранител се представи на високо ниво на Световното първенство в Катар в края на миналата година, когато Австралия спечели два мача на финали за първи път в историята, преди да загуби от бъдещия шампион Аржентина на 1/16-финалите.
Роденият в Шотландия централен защитник, който играе за Австралия заради своята майка, се присъедини към Стоук Сити от Дънди Юнайтед през 2016-а и изигра 70 мача за тима във всички турнири.
Сериозна контузия на коляното го извади от терена за 12 месеца до началото на този сезон и преминаването му в Лестър беше финализирано късно снощо, след като той премина медицински прегледи.
"Радвам се да се присъединя към такъв велик футболен клуб. Да предизвикам себе си във Висшата лига е възможност, която не мога да пропусна", каза Сутар за клубния сайт.
Трансферната сума не беше обявена, но медиите съобщиха, че е повече от 10 милиона британски лири, които Манчестър Сити плати на Хъдърсфийлд за Аарън Муй през 2017-а, което го прави най-скъпият трансфер на австралийски национал.
Междувременно, испанският нападател Айозе Перес се присъедини към Бетис под наем до края на сезона от Лестър Сити, потвърдиха от клубат от Висшата лига.
Бившият играч на Нюкасъл записа 13 мача за "лисиците" този сезон, но не успя да се пребори за титулярно място.
29-годишният Перес има 114 двубоя за Лестър и 15 гола след преминаването си в клуба през 2019-а. Той спечели ФА Къп с тима през 2021 година.
Бетис е на шесто място в класирането на испанското футболно първенство.