Софийският съдия Мартин Стоименов ще свири неделния мач в Русе между „Дунав“ и „Хасково“. Стоименов направи дебют през миналата година в „А“ група. Тогава той бе сред отличниците по програмата „Таланти и ментори“.
В същото време „Утро“ научи някои важни подробности за сегашното състояние на отбора от южния град.
Основните хасковски футболисти в защита са някогашният играч на „Дунав“ Иван Скерлев и дошлият наскоро от „Лудогорец“ Тейнур Марем. Друг дългогодишен състезател на русенския тим - Недялко Хубенов, действа като десен външен халф, но според наблюдатели вече не бил толкова свеж заради понапредналите годинки /той ще навърши 35 през август/ и обикновено през второто полувреме отпадал физически. Като негова смяна на терена излизал главно Лозев. 
Един от опасните играчи в атака е Владислав Узунов, който има навика да стреля изненадващо и от всякаква дистанция. Звездата на отбора обаче е бившият таран на „Левски“ Емил Ангелов-Бабангида, който се разписа и при победата срещу „Академик“ /Свищов/ преди седмица с 3:0. Номерът на Ангелов е непрекъснато да провокира защитниците и да им съдейства за картони, освен това често търси контакти в наказателното поле в преследване на дузпи.
Другият интересен човек в нападение е бившият играч на „Локомотив“ /Пд/ и „Сливен“ Явор Въндев. Сега Въндев изглежда доста натежал и не блестял с предишната си скорост по фланга, но е много опитен и не е за подценяване.
Според нашите източници отборът на „Хасково“ ще излезе на Градския стадион в титулярен състав с Данчев, Крумов, Марем, Скерлев, Кръстев, Чанев, Хубенов, Велев, Узунов, Ангелов, Алексиев.
„Хасково“ гони промоция в „А“ група, но според близки до отбора източници тази цел изглежда безсмислена на този етап заради неособено доброто финансово състояние на клуба. Даже на последния мач срещу „Академик“ /Свищов/ гласът на местен диджей екнал няколко пъти по озвучителната уредба: „Трябват пари за „А“ група!“