Футболистите на „Дунав“ ще играят днес от 17 часа на стадион „Тича“ във Варна контролен мач срещу „Черно море“. Какво е положението в русенския отбор след лагера в Сандански? По тази тема „Утро“ разговаря със старши треньора на тима Людмил Киров.

- Г-н Киров, какво е състоянието на контузените играчи?
- Едни се връщат, други излизат от строя. Диян Димов има проблеми с коляното, а Мартин Костадинов влиза от травма в травма. Илия Миланов е с шина на крака. Тя трябва да бъде махната до няколко дни. Надявам се, че ще бъде готов за мача с „Литекс“. Юго Комано също не е добре. Ще му бъде направен ядрено-магнитен резонанс, за да се разбере колко сериозна е всъщност контузията му.
- Какво става с бразилеца Джовани Мартинс?
- Той тренира вече. Даже мисля да го пусна утре /днес/ като титуляр на „Тича“. Приличен футболист! Димитър Тодоров също се включи в заниманията. Основните ни проблеми са в защита, даже като брой хора. Взехме Емил Янчев с идеята да играе като дефанзивен халф, но срещу „Черно море“ ще му са наложи да играе като централен защитник. Това е положението.
- Защо се получи тази загуба с 1:3 срещу „Вихрен“ /Сандански/?
- Първо, теренът беше много лош и затова мачът бе в две полувремена от по 40 минути. Аз не съм човек, който ще се оплаква и ще търси оправдания. Контролите са за това - да видим грешките си и да ги ограничим в официалните мачове. Вярвам, че „Дунав“ ще изглежда по-добре през пролетния сезон във Втора лига