През настоящата година в Казанлък предстои да бъде изпълнен проектът по разширяване на съществуващата пешеходна зона, който има за цел по улица „Генерал Скобелев“ да свърже централната градска част с входа на парк „Розариум“, намиращ се до Диагностично-консултативен център „Районна поликлиника“. Това съобщи пред журналисти заместник-кметът по инфраструктура Даниела Коева. 
В момента тече процедура по избор на изпълнител за строителните дейности, които трябва да приключат до края на 2023 година. Те ще включват подмяна на настилката, подмяна на съществуващото осветление и монтиране на ново такова, както и изграждане на озеленени площи, обясни тя. Проектът обхваща площ от над пет хиляди квадратни метра, включително частта от улица „Стара планина“ в зоната на парк „Розариум“ и слизането към улица „Генерал Скобелев“, посочи Коева. 
„Успоредно с подготовката за изграждане на пешеходната зона търсихме решения за собствениците на жилища в този участък, които не притежават паркомясто или гараж“, коментира още тя и напомни, че на улица „Любен Каравелов“ е изграден паркинг, за който от администрацията планират да бъде предоставен приоритетно на живущите в тази зона. 
Проектът предвижда и по-добра възможност за паркиране на улица „Стара планина“, ще има обособени паркоместа и около кръговото кръстовище на входа на парка, каза Даниела Коева. „Целта ни е изграждането на новата пешеходна зона да подобри централната градска част и се стремим да намалим максимално натоварването за живеещите в зоната“, посочи тя.