Националите по вдигане на тежести се събраха на лагер в Русе.
„Да, тренираме в клубната зала“, каза в неделя вечерта за „Утро“ звездата на ТСК „Русе“ Ангел Русев.
Историята в родните щанги е драма в продължение на няколко години. Шефът на федерацията Неделчо Колев е нежелан от клубовете, които междувременно издигнаха за свой шеф бизнесмена Ариф Маджид. Колев обаче не признава този избор и продължава да се държи като големия бос, без да полага реални грижи за националите. Стигна се до парадокс - президентът на ТСК „Русе“ доц. Кирил Панайотов да спасява нашите участници на европейското първенство в Албания със свои средства.
Съвсем наскоро Колев освободи селекционера Иван Иванов и назначи на негово място Пламен Аспарухов.
„В сайтовете прочетох много глупости. Истината е следната - договорът на старши треньора Иванов изтича в края на всяка година. После програмата за подготовка минава през спортното министерство и контрактът се подновява. Ще кажа така - не е редно никой да не те иска /б.р.- явно има предвид Колев/ и ти да стоиш на стола. Лагерът в Русе стана факт заради бързата и навременна намеса на д-р Панайотов, защото нямаме никакво време. През април ни чака европейско първенство, през септември - световно. Това са все състезания, които формират резултати за получаване на олимпийска квота. Наред с други основни турнири право на олимпийско участие ще имат първите 10 състезатели във всяка категория. Сега работим в залата на ТСК „Русе“ под ръководството на Иван Иванов. Днес /вчера/ ще пристигне Васил Маринов, а утре /днес/ - Христо Христов. С тях групата става от 8 човека“, обясни треньорът в ТСК „Русе“ и помощник на Иванов Радослав Атанасов.
На въпроса как върви възстановяването на Стилян Гроздев, той отговори: „Не тренира на 100 процента, но постепенно навлиза в ритъм“.