Започнали са ремонтно-възстановителни работи по един от най-стойностните архитектурни обекти в Парка на младежта и въобще в Русе - лятната вила на банкера Стефан Симеонов, видя „Утро“. Периметърът около сградата е заграден с червено-бяла сигнална лента, поставен е контейнер за строителни отпадъци. Започнато е премахване на временната тухлена зидария от отворите на вратите и прозорците.
Преди година и половина сградата бе обявена за продан на цена 750 000 евро. Кой е новият собственик не стана ясно, тъй като сделката премина при пълна конфиденциалност. Но очевидно за възстановяване на вилата вече има издадени необходимите разрешения.  

Тази сграда години наред неизменно прави впечатление на всички, които минават покрай нея - с интересната и раздвижена конструкция, украсена с кули, веранди с колонади, вито стълбище, стилна орнаментика и скулптурни овали, обрамчващи френските прозорци. В двора на вилата някога е имало шадраван, украсен с каменна статуя. Изящната сграда е заснета на пощенски картички от края на 19 и началото на 20 век с надпис: „Виллата на Бр.Симеонови въ Руссе“.
Собственици на тази лятна къща са знакови имена за историята на Русе и България. Братята Стефан и Иван Симеонови са банкери и предприемачи, дарили 50 000 златни лева за построяването на Паметника на свободата. Те участват в първото застрахователно дружество в България, тяхната „Банка Братя Симеонови“ /днес в тази сграда се намира централният офис на банка ДСК/ превърнала се в една от най-успешните български банкови институции на своето време.
След национализацията тя най-напред е ползвана за нуждите на МВР, а по-късно е преобразувана в детска градина за деца с проблеми в умственото развитие и такава си остана до края на соца. През последните тридесетина години сградата е изоставена и бавно се руши. На този процес помогнаха и клошарите, които често се приютяваха вътре и палеха огън, при което успяха да опожарят красивия покрив на куличката. След този случай бяха взети мерки за прекратяване на достъпа до вътрешността на сградата, като бяха зазидани с тухли външните врати и прозорците й.