В лагера на Лос Анджелис Лейкърс останаха ядосани след признанието на съдиите на мача срещу Бостън в Националната баскетболна асоциация, че са пропуснали нарушение срещу ЛеБрон Джеймс при стрелбата му в края на редовното време, която можеше да доведе до победа за Лейкърс. Бостън спечели със 125:121 след продължение при домакинството си.
При равенство 105:105 и оставащи 4.1 секунди Джеймс бе фаулиран от Джейсън Тейтъм при атаката и мачът отиде в продължение. „Езерняците“ бяха шокирани, че призивите им за отсъждане на нарушение бяха игнорирани и времето изтече, а Патрик Бевърли дори получи технически фаул, когато донесе камерата на един фотографите, за да покаже на рефера доказателство на нарушението.
„Видяхте реакцията ми. Трудно е. Просто не разбирам. Станахте свидетели на някои от мачовете, които загубихме заради неотсъдени ситуации в края. Не виждам да се случва на никой друг“, коментира Джеймс.
„Колкото и да опитваме да не се обръщаме към съдийството, става все по-трудно… Най-добрият баскетболист в НБА не получава фаул. Невероятно“, каза треньорът на Лос Анджелис Лейкърс Дарвин Хам, цитиран от агенция „Ройтерс“.
Съотборникът на ЛеБрон Джеймс Антъни Дейвис нарече ситуацията „неприемлива“. „Гарантирам ви, че нищо няма да се случи със съдията. Днес бяхме излъгани. Това е очевиден фаул. Реферите не бяха добри тази вечер“, заяви Дейвис.
Главният съдия Ерик Люис по-късно призна, че е имало контакт в ситуацията между Джеймс и Тейтъм. „В онзи момент не видяхме нарушение. Екипът пропусна отиграването“, каза Люис.