Двукратните бронзови медалисти Шарлен Гиняр и Марко Фабри от Италия спечелиха за първи път в кариерата си титлата при танцовите двойки на Европейското първенство по фигурно пързаляне в Еспоо (Финландия).
Италианците, който са трети от континенталните шампионати през 2019 и 2022 година, изпълниха силна волна програма и събраха сбор от 210.44 точки.
Те стигнаха до златото в 11-о си участие на първенство на Европа, а титлата е първа за Италия в тази дисциплина от 2014 година насам.
"За нас беше дълго пътуване до този златен медал. Трудно е да опиша как се чувстваме в момента. Това е награда за много години труд и е една сбъдната мечта. Благодаря на всички за подкрепата. Ще отпразнуваме медалите с нашите семейства", каза Фабри след състезанието.
Втори се наредиха Лайла Фиър и Люис Гибсън от Великобритания с 207.89, който също бяха страхотни във волната програма, а на трета позиция завършиха Юлия Туркила и Матиас Верслуис от Финландия със 198.21 точки.
Гиняр и Фабри донесоха втора титла за Италия от шампионата, след като при спортните двойки първо и второ място заеха съответно Сара Конти/Николо Мачи и Ребека Гиларди/Филипо Амброзини.