Отборите на "Станка Златева" и ЦСКА спечелиха по две титли на Държавния личен шампионат по борба за девойки във Враца.
Тимът, воден от олимпийската вицешампионка, се поздрави с успех в най-леката категория до 50 кг. Отличието донесе Емине Осман, която взе и приза за най-технична състезателка. Другият трофей спечели Несрин Сюлейманова (57 кг).
За "червения" клуб победителки са Гергана Стоянова (65 кг) и Даниела Бръснарова (68 кг).
За домакините от "Ботев 93" ликува Никол Крумова в категория до 53 кг. Нейната среща с финалистката Яна Димитрова (ЦСКА) беше една от най-емоционалните на първенството. Крумова бе подкрепяна от световната и европейска шампионка Биляна Дудова и унгарката Жанет Немеш, която наскоро стана шампионка у нас при жените в тежка категория. Димитрова пък получаваше наставления от европейската шампионка Миглена Селишка и Стоян Петков, помощник-треньор в националния тим. Психически на напрежението удържа Крумова, като спечели срещата с 9:4 и взе наградата за най-резултатна състезателка.
Оспорвани бяха и срещите в категория до 62 кг, а титлата спечели Виктория Иванова. Състезателката на "НСА-Васил Левски" се върна на тепиха след едногодишна пауза, в която се възстановяваше от контузия.
Първенството ще завърши в неделя с надпреварата в класическия стил при юношите. 137 класици от 26 клуба излизат на тепиха. Срещите започват от 10.00 часа в зала "Иван Ценов" и ще бъдат излъчени на живо на сайта на БФ Борба.