Младият артист Денис Никифоров обучава в продължение на половин година деца и младежи на тънкостите на актьорското майсторство. Пред БТА той разказа, че от година работата му е основно насочена към това да развива таланта на ученици, студенти, хора със социални потребности, а от август 2022 г. започва да организира безплатни уроци в цяла Благоевградска област със спечелена творческа стипендия от Национален фонд „Култура“ на тема „Да бъдем актьори“. 
Проектът е приключил преди броени дни и в него са включени ученици, студенти и любители на изкуството, които имат желание да се докоснат до театъра. Целта е да получат мотивация да бъдат актьори. С течение на времето проектът се е разраснал и е достигнал до Перник, София, Пловдив, като са провеждани и онлайн срещи. 
Денис Никифоров, който е на 27 години, е завършил специалност „Журналистика“ и „Актьорско майсторство“ в Нов български университет, а в последните три години е създал пространство за личностно и творческо развитие. Последният проект, по който работи, е реализиран с идеята различни групи от ученици и студенти, хора със специални потребности, както и лишени от родителска грижа деца и деца на украински бежанци, да се почувстват актьори и да развиват своя талант. Никифоров посочи, че даден младеж може да има един процент талант, но с ангажираност и мотивация може да успее.
По време на обучението децата и младежите развиват умения, свързани с концентрация, мислене върху основни въпроси, въображение, работа с творчески разкази. Интересът към подобни срещи нараства, но децата и младежите вече се вълнуват и от други неща. Те обичат нови технологии, модерното и пъстрото, добрата комуникация също спомага за това, а изкуството може да бъде съчетавано, според Денис Никифоров. 
Театърът учи децата на общуване, на етика и любезност, разказа артистът и допълни, че иска да научи своите ученици да вземат максимума от това, което им се предлага и да се осмеляват, да експериментират и надграждат, с което всяко придобито умение да им бъде в полза.