Старши треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини постави за цел пред отбора завръщане в европейските клубни турнири, пише агенция „Ройтерс“. Тимът на Аталанта заема шесто място във временното класиране с 35 точки, на две от третото място, което се заема от Лацио.
„Титла в Италия може да е доста трудна задача, но трябва да опитаме да се класираме за Европа“, каза Гасперини пред репортери.
„Поне знаем, че ще останем в Серия А“, пошегува се специалистът и добави, че единствено Наполи е далеч напред пред конкурентите си. „Определено сме по-уверени отколкото преди няколко месеца“, добави Джан Пиеро Гасперини.
Аталанта ще приеме Сампдория днес в двубой то шампионата, а във вторник ще гостува на Интер в турнира за Купата на Италия. Гасперини бе категоричен, че няма да мисли за следващата седмица преди днешната среща в Серия А. „Сампдория е труден отбор и е ключово да сме концентрирани единствено върху този мач, а не да мислим за Интер. Няма да правя промени в състава“, каза още старши треньорът на Аталанта.