Отзиви след победата на Спартак Плевен над Ямбол с 84:82 в среща от Националната баскетболна лига за мъже:
Любомир Минчев, старши треньор на Спартак Плевен: "Доста съм раздвоен. От една страна съм доволен, че победихме. Определено имахме късмет. В последните 30 секунди тактически допуснахме елементарни грешки и отворени стрелби. Накрая това беше шанс, че Иван Лилов изпусна. Указанията бяха съвсем други. Оставихме две отворени стрелби. От друга страна не съм доволен от начина, по който победихме. На тренировките в последните три седмици отборът тренира много добре, като цяло съм доволен от тренировъчния процес, а това не го виждам на мачовете. Знам, че трябва време. След толкова много загуби има напрежение, както откъм фенове, така и вътре при играчите. Усеща се. Има една изнервеност. Хубавото е, че днес успяхме да победим, може би и с малко шанс. Това е най-важното в този момент"
Симеон Илиев, Спартак Плевен: "Много измъчен мач, но и изключително важен за нас. Надявам се той да е в основата на една добра серия и като цяло да се сработим още по-бързо. Нов треньор, нови състезатели, нормално е да не се получават нещата още така както искаме. Убеден съм, че с работа ще станат нещата. Накрая Ямбол имаха отворена стрелба, за наше щастие не влезе, но победата си остава победа. За нас това е важното. В края на сезона се гледа колко успеха имаш".
Александър Алексиев, старши треньор на Ямбол: "Играхме много добре срещу много добър отбор, с много грамотен треньор. Затова аз мога да кажа, че съм доволен. Просто загубихме в някои микроситуации, взеха ни много борби в нападение. Там се издънихме. Иначе поздравявам Спартак и моите момчета, които играха много мъжки до края. Бяхме пак 9 човека, с трима млади играчи. Мога да кажа, че съм доволен. В Ботевград ще се хвърлим както във всеки мач."
Иван Лилов, Ямбол: "Плевенската публика заслужава да гледа такива мачове. Поздравявам Спартак. Поздравления по-специално за Ивко Ивков. Взеха ни важни две борби и изпуснахме накрая много фаулове. Надявам се скоро да се върнат контузените ни състезатели. Напредваме. Имаме облик на отбора. Надявам се да влезем в Купата и в плейофите. Много лошо тръгнахме. Имахме и контузии, но това не е оправдание".