Картини на границата между абстрактното и фигуралното изкуство показва художникът Димитър Петров в предстоящата си изложба в галерия „Ракурси“, съобщават организаторите.
Експозицията ще бъде открита на 1 февруари. В нея авторът представя последните си живописни платна. Използвайки природата и пейзажа, той изразява своите преживявания, спомени и породените от тях чувства, коментират от „Ракурси“. По думите им творбите на Петров са искрени и поетични, а ярките цветове в тях внушават страст, вглъбеност, лекота, свобода. Според самия автор, картините му „излъчват духовно присъствие, което преминава и в зрителя“.
Димитър Петров е роден през 1969 г. в Кюстендил. Завършва Художествена гимназия за изящни изкуства в София през 1988 г., а през 1996 г. се дипломира от Националната художествена академия в специалност „Стенопис“. Член е на Съюза на българските художници.
Петров прави едногодишен творчески престой в Индия през 2000 г. Десет години по-късно печели национален конкурс за творческа специализация в Cité International des Arts в Париж. Участвал е в над 100 общи и самостоятелни изложби в страната и чужбина. Негови картини са притежание на градските художествени галерии в  Кюстендил, Бургас, Стара Загора, Разград, както и на колекции в Европа, Азия и САЩ. / ГН