Деймиан Лилард вкара 60 точки за Портланд, който се наложи със 134:124 над Юта в мач от първенството на Националната баскетболна асоциация на Северна Америка (НБА). Това е личен рекорд за Лилард, който наниза и девет тройки. Постижението е и второ най-добро за сезона в Лигата, като преди него Донован Мичел вкара 71 с продължението при за Кливланд срещу Чикаго на 3-и януари. Лука Дончич има също 60 точки през този сезон.
Джерами Грант добави 19 точки за втората поредна победа на Трейлблейзърс, но все още са на последната 5-а позиция на Северозапад. Юта е две места пред тях с 25/26.
Финландският център Лаури Марканен вкара 24 пункта за Джазмените. Той имаше силни последни минути и стопи преднината на противника на 7 точки при 108:115. Но Лилард можеше да подобри и личния си рекорд от 61 точки, ако беше вкарал 29.1 секунди преди края.
Филаделфия спечели дербито на Атлантическата дивизия срещу Бруклин Нетс със 137:133, като Джеймс Хардън се включи много силно в последните минути с две тройки и кош с поднасяне срещу бившите си съотборници.
Бруклин е на 3-о място в Атлантическата дивизия, а Филаделфия е над тях с 31/16. Иначе Тайризи Макси вкара 27 точки за Филаделфия и се превърна в реализатор номер 1 за тима, Джоел Ембийд прибави 26. Хардън завърши с 23 точки, а играчите на Филаделфия бяха почти безгрешни от наказателната линия, вкарвайки 35 от 36 опита.
Сет Къри вкара 32 точки за Нетс, Кайри Ървинг добави 30. Това беше и седма среща без Кевин Дюрант, в които тимът е претърпял пет загуби. Срещата беше и първата между Ембийд и Бен Симънс от февруари 2022-а година насам, когато Симънс беше изпратен в Бруклин за трансфера на Хардън.
Шампионите от Голдън Стейт се справиха у дома със 122:120 с Мемфис Гризлис, а Джордан Пуул вкара победния кош в луди последни минута и половина.
14.6 секунди преди края Клей Томпсън вкара тройка за Голдън Стейтс, за да дръпне тима напред. Но 6.3 секунди преди края Брандън Кларк се развихри и със забивка след подаване на Джа Морант даде надежди на Мемфис.
Стеф Къри трябваше да напусне терена 1:14 минути преди края и гледаше събитията до края от пейката, но пък преди отстраняването си заради лични нарушения наниза 34 точки. Двата отбора имат стара закачка от полуфиналите в Западната конференция миналата година, когато Уориърс спечелиха в пет срещи.
В момента Гризлис е на върха в Югозападната дивизия с 31/17, докато Уориърс с 24/24 на 4-о място в Тихоокеанската дивизия.
След като пропусна един мач заради обърнат глезен, Джа Морант се върна за Мемфис с 29 точки, а също така и с 12 асистенции. Той беше точен и два пъти от наказателната линия 26.6 секунди преди края на срещата, преди Томпсън да обърне хода на мача с тройка за Уориърс.
Добрата серия та Лейкърс продължава след 113:104 над Сан Антонио Спърс, а Антъни Дейвис наниза 21 точки при завръщането си след травма в крака. Той пропусна 20 мача, след като имаше фрактура от 16-и декември срещу Денвър. ЛеБрон Джеймс прибави 20 и тимът вече има пасив само от три победи – 23/26, но все още е на дъното на Тихоокеанската дивизия. Руи Хачимура добави 12 точки при дебюта си за Лейкърс, а Патрик Бевърли остана с 18. Келдън Джонсън пък отвърна с 25 за Спърс.
Гръцкият център Янис Адетокумбо вкара 33 точки, а взе и 14 борби за Милуоки със 107:99 над пристигналия с доста ограничена резервна скамейка отбор на Денвър. Милуоки е на върха в Централната дивизия с 31 победи от 48 мача, а Денвър води в Северозападната с 34/15.
Гостите от щата Колорадо пристигнаха без четирима от титулярите си – Никола Йокич (заради разтежение на лявото бедро), Джамал Мъри (болки в коляното), Кентавиус Колдуел-Поуп заради разтежение на китката и получилия почивен ден поради лични причини Майкъл Портър-Джуниър.
Въпреки това те поддържаха някаква съпротива, но в нито един момент не застрашиха победата на Милуоки. При това положение с 26 точки и 13 борби завърши Аарън Гордън.
Паскал Сиакам наниза 26 точки и взе 11 топки под кошовете за Торонто, които с еналожиха със 113:95 над Сакраменто като гости. Въпреки победата, канадският отбор е на последното място в Атлантическата дивизия, докато Сакраменто все още има стабилна преднина на върха в Тихоокеанската.
Фред ван Флийт подпомогна атаката на Торонто със 17, а Кевин Хюртер отвърна с 21 за домакините.