Мартин Нечас вкара в 94-ата секунда на продължението и донесе победата на лидера в Столичната дивизия Каролина над водача в Западната конференция Далас с 3:2 в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига. Себастиан Ахо и Брент Бърнс също се разписаха за успеха на гостите, които с 68 точки са втори на Изток, на 12 точки зад Бостън.Джейсън Робертсън и Уайът Джонстън бяха точни за тексасците, които допуснаха втора поредна загуба след продължение и имат актив от 65 точки.
Сиатъл разгроми гостуващия Ванкувър с 6:1 и излезе начело в Тихоокеанската дивизия с 61 точки. Оливер Бьоркстранд се разписа два пъти, а Джаред МакКан добави гол и две асистенции.  Мич Марнър реализира 19 секунди след началото на продължението и донесе победата на домакина Торонто над Ню Йорк Рейнджърс с 3:2. Понтус Холмберг и Тимъти Лилегрен вкараха в редовното време за канадците, а Иля Самсонов завърши с 27 спасявания.Филип Хитил се разписа два пъти за гостите, а Игор Шестьоркин отрази 32 шайби, но това не беше достатъчно за успех.  Гол при числен превес на Клод Жиру във втората третина се оказа решаващ и Отава спечели домакинството си на Ню Йорк Айлъндърс с 2:1.Семьон Варламов парира 36 удара за гостите, но те допуснаха шеста поредна загуба.
Кент Джонсън вкара в 2:29 минута на продължението и Кълъмбъс надделя над Едмънтън с 3:2 като гост, с което прекъсна серията от шест последователни победи на съперника в лигата.Конър МакДейвид записа асистенция за домакините и продължи точковата си серия на 11 мача, но Едмънтън остана единственият отбор в НХЛ в последните 20 години, който не може да постигне седем поредни победи.