Президентът на Алжирската демократична и народна република Абделмаджид Тебун прие вчера в столицата Алжир посланика на Република България Румен Петров, който бе при него на прощално посещение във връзка с приключването на мисията му в страната. Визитата се състоя в присъствието на Абделазиз Хелаф, директор на кабинета в президентската канцелария, съобщи алжирският всекидневник "Муджахид".
Румен Петров изтъкна "съществените възможности" за консолидиране на отношенията между Алжир и България за благото на двете страни и двата народа. 
"Имах честта да бъда приет на аудиенция от президента на републиката г-н Абделмаджид Тебун. Тя ни даде възможност за задълбочена размяна на мнения относно традиционните отношения, обединяващи Алжир и България", заяви българският дипломат след аудиенцията, състояла се в резиденцията на президента на страната.
"Има големи възможности дори за укрепване на тези отношения в бъдеще", увери Петров. Той изрази  убеждение, че двете страни ще открият пътища и начини да бъде повишено равнището на двустранните отношения в името на общите интереси на двете страни и двата народа. Използвайки случая, дипломатът отправи сърдечни благодарности към алжирския народ за "гостоприемството и посрещането" му в страната.