Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че е доволен от представянето на отбора при победата над ФК Рига (Латвия) с 2:0 в поредната контрола от лагера на "сините" в Дубай.
"Доволен съм от представянето на отбора, най-вече съм доволен от първото полувреме, когато и условията за игра бяха много по-добри. Тимът показа нужното желание, нужната амбиция, нужната динамика, нужната комбинативност този път. Проблемите, които видях, отново са в завършващи удари и завършващи подавания, ако бяхме по-уверени, по-точни в тези два елемента може би резултатът щеше да набъбне още през първото полувреме. Но това са неща, които на този етап единствено можем да ги решаваме с работа и с тренировки", каза Стоилов пред клубната телевизия.
"През второто полувреме малко се наруши най-вече красотата в играта и облика заради дъжда, който ни изненада. Но пък имаше отново битка, отново скорост. . . Стана добър мач. Искам да благодаря на Рига, че ни уважиха с този допълнителен мач, който изиграхме, но наистина един сериозен отбор с доста добри играчи, така че от такива мачове има нужда Левски, със сериозни противници, за да се развива", добави той.
Стоилов не отговори конкретно доколко само подготвени "сините" за подновяването на шампионата.
"Доколко сме готови ще видим като почне първенството. Сега да кажем, че подготовката е била перфектна или лоша също е несериозно. Важно е как ще стартираме. Подготовката е, за да разберем и ние, и футболистите да си развиваме качествата, динамиката, комбинативността, неща които се получават, остава да добавим още малко майсторство", заяви треньорът.
"Всеки трябва да защитава позицията си на терена. Нашите привърженици виждат кой какъв играч е, как играе и естествено те си уважават всички футболисти на Левски. Сигурен съм, че всички играчи ще получат нужната подкрепа от нашите привърженици, от тях се иска да се раздават на 100 процента на терена. Дай Боже Рикардиньо да бележи и в първенството", допълни той.
Стоилов коментира контузиите на Жереми Петрис и Келиан ван дер Каап.
"Жереми се оказа, че старата му травма не е излекувана. Едва сега успяхме да установим какъв е проблемът, надявам се до две-три седмици той да се завърне в игра. Това се оказва за нас проблем. Келиан също има все още травма и не е готов. Имаме проблеми най-вече в защитата, но ще се справим с малкия брой играчи и затова опитваме различни варианти", заяви наставникът.
В следващата си контрола на 28 януари Левски ще играе с ФК Джохор (Малайзия).
"В следващата контрола ще търсим максимална изява на футболистите, за да се развиват и да растат, естествено и победа", каза Стоилов.