Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов заяви, че Балкан трябва да стане баскетболен клуб със стройна организация. Той се изказа по време на Общото събрание на БК Балкан, но не като кмет на община Ботевград, а като редови член на клуба.
На събранието Сашо Везенков беше избран за председател на Управителния съвет.
"Поздравявам Сашо Везенков за избора му за председател на Управителния съвет на БК Балкан. Когато беше в друг клуб, убеден бях, че ще се завърне в родния Балкан. Желанието ни е Балкан да стане клуб със стройна организация. В последните години имаме поне десет титли при подрастващите, две при мъжете. Но все още сме далеч от такава организация, която да ни доближи и изравни с клубовете от средно европейско ниво. Все още не сме създали баскетболисти, които да бъдат ядро на мъжкия отбор, а и на българския баскетбол", каза Гавалюгов, цитиран от сайта на Балкан.
"Клубът си поставя три основни цели. Първата е масовост - в момента с баскетбол се занимават повече от 150 деца и юноши. За целта имаме всички необходими условия и ресурси. Втората цел е високото спортно майсторство, което означава да произвеждаме състезатели както за мъжкия отбор, така и за националния. Да показват присъствие в международния календар. Третата цел, разбира се, е, да продължаваме да радвaме баскетболната общественост. От миналата година възобновихме женската част, макар и само с един отбор. Желанието ни е да продължим да го развиваме и с други формации, от които да бъде съставен и женски отбор", добави кметът.
Новият член на Управителния съвет Маргарит Иванов заяви, че в клуба има резерви при работата с подрастващите.
"От няколко години помагам на отборите от школата на Балкан. Това, което забелязвам, е, че има немалко резерви при работата с подрастващите. Треньорите в школата не работят съвместно, всеки гледа в собствена посока и има своя методика. Трябва корекция в тази посока. Имаме големи резерви в това отношение. Именно там ще се опитам да бъда полезен", каза Иванов.