Русенският Куклен театър, който отдавна е надскочил и опровергал клишето, че предлага само забавления за децата и прави впечатляващи и за майките и татковците пиеси, продължава в същата посока с първата си премиера за годината. Новата постановка се нарича „Сонетът“. 
„Това е  поетично-визуален спектакъл, вдъхновен от сонетната форма и нейното значение днес. Чрез съчетаване на мултимедийни визии, музика и пластични ескизи „Сонетът“ повдига темите за ролята на личното творчество и любовта в живота на съвременния човек, за непреходността на изкуството и възможността да изразяваме себе си чрез него. Използвани са цитати от сонети на Иван Вазов, Христо Смирненски, Николай Лилиев, Джон Дън, Шекспир, А.В. Шлегел, Филип Сидни, Димитър Пантелеев, Радко Радков, Петър Велчев и други“, открехват завесата от театъра.
Включени са авторски сонети и текстове на играещите на сцената Димитър Пишев, Ивета Маринова, Мартин Пашов, Радинела Тотева, Светлина Станчева.
Спектакълът реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, ще има всъщност две премиери. Първата ще бъде в Русе на 28 януари, събота, от 19 часа. Втората ще се играе на 30 януари на Камерна сцена „Славянска беседа“ в София. 
Режисьори са Диана Досева и Елица Йовчева, сценографията и костюмите са на Георги и Таня Пасеви, звуковото оформление - на Васил Маринов, а графичният дизайн и мултимедията - на Момчил Михайлов-Момо.