Ученици от варненското Средно училище „Гео Милев“ разработиха печатни и дигитални материали, чрез която да се улесни осиновяването на безстопанствени животни, съобщиха от учебното заведение. Брошурите и страниците в социалните мрежи, които те са разработили, съдържат снимки и описания на кучета, настанени в два приюта в града, както и QR код, който позволява достъп до информацията и нейното споделяне.
Учениците, работили по материалите, са двадесет и четирима. Те са в гимназиален етап и са участници в проект по програма „Еразъм+“, който има за цел развиване на гражданската активност, казаха от училището. В продължение на две години те са имали занимания по медийна и дигитална грамотност, човешки права, запознали са се с работата на различни институции, партнирайки си с Окръжния съд, Регионалния телевизионен център на БНТ и Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Младежите са опознали различни форми на гражданско участие и ролята на доброволчеството за обществото, поясниха от училището.
Те сами са избрали каузата, за която да работят, като помогнат за осиновяването на безстопанствени животни, настанени в приюти. Кампанията им се нарича „Доброто в действие“. Всички материали за нея - брошури, постери и страници в социалните мрежи, са подготвени от децата, които учат в паралелка „Рекламна графика“, уточниха от училището.  
Учениците са представили проекта си пред всички класове в СУ „Гео Милев“ и са подредили изложба във фоайето със снимки и рисунки на всички животни, чакащи осиновяване. Отправили са и послание до родителите да споделят информацията, публикувана в социалните  мрежи.
В СУ „Гео Милев“ е проведена и акция за събиране на предмети, които да послужат в помощ на отглеждането на питомците на общинския приют за кучета във Варна.