Младежите от 8 до 12 клас ще имат уникалната възможност да разберат какво ги очаква, ако решат да се занимават с електронна търговия, след като завършат училище, съобщиха организаторите от „Startup Factory“. В рамките на 4 безплатни занятия, тийнейджърите ще могат по достъпен и забавен начин да се докоснат до вълнуващия свят на електронните търговци. Ще разберат какво е електронна търговия, защо бизнесите пренасят своята дейност онлайн, какво можем да продаваме онлайн и какво е необходимо за това.
Обучението стартира на 14 февруари от 18.00 ч в споделеното работно пространство на „Startup Factory“ на ул. „Цар Калоян“ 10. Това е седалището на организацията с нестопанска цел, която работи вече 8-ма година за развитието на дигиталните умения на младежи и възрастни от Русе и за подобряване на предприемаческата екосистема в региона.
Кандидатстването се осъществява онлайн през сайта на организацията или от линка https://bit.ly/3HnKWIlаи ще продължи до изчерпване на местата.
Лекторът Никола Илчев е един от най-добре познатите експерти в сферата на електронната търговия в България, с повече от 12 години опит в тази сфера. Той ще предаде на младежите реални знания и насоки, защо и как бизнесите правят онлайн бизнес и как те самите могат да се включат в екосистемата след завършване на гимназия. Специално внимание ще се обърне на различните eCommerce професии, които съществуват в бранша. Всички участници ще получат и подарък - книгата „Бъди като Амазон“.