Отборът на „Дунав“ замина вчера за едноседмичен лагер в Сандански. Старши треньорът Людмил Киров качи на автобуса 22 футболисти. В Русе останаха само контузените Илия Миланов и Цветелин Енчев. 
За южния курортен град отпътува и новото попълнение Емил Янчев, който подписа договор в събота. 23-годишният дефанзивен халф последно беше част от  „Пирин“ /Благоевград/. Юношата на „Черно море“ /Варна/ може да играе и като централен защитник. 
Янчев прави дебют за първия отбор на варненци, когато е едва на 17 години. С екипа на „моряците“ записва 5 сезона, след което преминава в „Локомотив“ /Пловдив/. При пловдивчани е титуляр с 21 мача в Първа лига.
Активът му за пиринци е 8 двубоя. 
Янчев е висок 187 сантиметра при тегло от 75 килограма.
Интересното е, че в „Черно море“ играе предимно като централен защитник. В един момент обаче почва да се застоява на пейката и тази роля не му допада. Тогава спортният директор на „Локо“ /Пд/ Георги Иванов го препоръчва на наставника Александър Тунчев. 
„Подсилихме отбора с футболист, който със сигурност ще ни свърши работа“, коментира за „Утро“ Людмил Киров.
„Идвам в отбор с амбиции. Разликата с лидерите не е толкова голяма“, казва Янчев пред клубния сайт.  
А Киров съобщи, че клубът ще се раздели с халфа Станислав Вълчев. Брат му Георги, който е централен защитник, ще остане в отбора.
Дунавци освободиха и дошлия от „Ямбол“ Станислав Митов. 
„На път за Сандански ще спрем в София, за да вземем бразилски футболист. Той ще бъде на проби“, обясни Киров за „Утро“.
В сряда „Дунав“ ще играе контрола срещу „Спортист“ /Своге/.
Групата за лагера в Сандански: Дамян Дамянов, Даниел Николов, Диян Димов, Йордан Димитров, Мирослав Будинов, Стоян Предев, Денислав Минчев, Димитър Тодоров, Теодор Костов, Никола Колев, Мартин Костадинов, Мехмед Сабри, Джан Хасан, Анджело Димитров, Радослав Великов, Георги Вълчев, Емил Янчев, Кристиян Господинов, Юго Комано и Дани Братоев.