80-годишният Марин Ангелов отново бе Дядото, който бе главно действащо лице на единствения в България празник Дядовден в село Черешово. Дядо Марин е избиран през последните 15 години да изпълнява тази почетна длъжност на 22 януари, когато след Бабинден мъжете честват своя празник.
„Чувствам се горд, титлата ме задължава да разказвам за родните традиции на децата и да ги възпитавам в патриотизъм“, каза пред гостите на празника заслужилият Дядо.
Идеята принадлежи на жителите на Черешово Дамян Хаджийски и Милчо Станчев. Навремето, през зимата на 1957 година, докато си пиели кротко в кръчмата на женския празник, те решили, че не е честно само бабите да се забавляват и измислили мъжкия Дядовден. Направили го, за да „отмъстят“ на жените, които на Бабинден ги карали да си събуват гащите или да се откупуват с някоя пара.
Празникът започва с избор на Дядо, който трябва да е весел, с добър нрав, да се отнася със закачки към бабите и да има внуци. Както е обичаят, с музика и шарена каручка местните отиват до къщата на Дядото, където ги посреща с подобаваща почерпка. След това той и внукът му се натоварват в шарена каруца и шествието се отправя към селската чешма. Носят се и плакати, като единият е задължително с надпис: „Това, което дядо знае, баба не знае“.
На чешмата Дядотo се окъпва за здраве. Носен на ръце, той бе посрещнат на площада, след което всички се хванаха на хоро.
Един от плакатите на празника гласи „На дяда окото във виното“. Традицията изисква, ако в края на празненството има някой, който три пъти без грешка може да изрече скоропоговорката „Сухо шише се суши на шосе“, го връщат обратно да си допие.
В началото идеята била това да е празник само за мъже, подобно на Бабинден, когато се събират само жени. От десетина години дядовците решили, че ще е по-забавно да допуснат до събитието и нежния пол. 
Организатор на празника е читалище „Христо Ботев 1926“, подпомогнато от Община Сливо поле и кметството в Черешово.
Кметът на Сливо поле Валентин Атанасов сподели, че ежегодно празникът се радва на все по-голяма посещаемост и увери, че ще се работи събитието да бъде по-широко застъпено в туристическите маршрути в региона. Кметският наместник на Черешово Сидер Златев пък сподели, че за него най-голямото удовлетворение е радостта, която вижда сред присъстващите.