Новите 15 тролейбуса „SOR TNS 12“, които ще попълнят автопарка на „Общински транспорт-Русе“ ЕАД през лятото, са с капацитет за превоз на 86 пътници - 33-ма седящи и 53-ма правостоящи. Те са от ново поколение, като е даден приоритет на осигуряването на достъпна среда за пътници с намалена подвижност и за майки с колички. Тролейбусите са нископодови, като на средната врата има платформа за колички, а в случай на нужда цялата машина може да се наклони надясно. 
Договорът за доставката им беше подписан от кмета Пенчо Милков и търговския представител на чешката фирма производител „СОР Либхави“ ООД за България Емил Кимак и техническия директор Индржих Худи в присъствието на  заместник-посланика на Чешката република у нас Петър Вавра.
Гаранционният срок на всеки от новите тролейбуси е 10 години. Доставката им, за която беше обявена обществена поръчка, е в изпълнение на проект за подобряване на качеството на въздуха в Русе с европейско финансиране.
„Днес правим една стъпка към дългосрочната ни цел да подобрим градския транспорт в Русе. С всяко допълнително превозно средство транспортната задача ще може да се изпълнява по-добре, а новите тролейбуси ще позволят и спестяването на средства“, заяви кметът Пенчо Милков.
Техническият директор Индржих Худи изрази благодарността си, че на компанията се дава възможност да работи за развитието на транспортната свързаност в Русе. Той подчерта, че през последните години фирмата увеличава производството на електрически превозни средства и в момента подготвя създаването на такива, задвижвани от водород.