Джамал прогони злите сили и благославя за здраве и берекет в русенското село Кошов.
Маскарадната игра е вписана през 2010 г. в националната представителна листа на нематериалното културно наследство „Живи човешки съкровища-България“.
Кметският наместник на селото Михаил Маринов, който е и един от участниците в ритуала, обясни, че Джамалът е зимна обредна игра в периода след Мръсните дни, изпълнявана от ергени, водени от женен мъж. Заедно те разиграват чучело в животинска форма, наречено Татунчо. Играта на маскарадната дружина цели да създаде ред, да подреди света след хаоса, настъпил с края на старата година и с изминалите Мръсни дни.
Ритуалът датира от 1875 година. Постепенно маскарадният обред бива забравен, но през 1976 г. инициативни самодейци успяват да го възстановят.
В обредната игра окиченият с тъкани кърпи и козяци Татунчо е воден от мъж, наречен Хаджибаба, и облечен в кожи. Покрай тях играят мъже, чийто лица са скрити от маски. Те са направени от кратуни, украсени са с кичури от кълчища, а за шарените им носове се използват дръжките на кратуните. Мъжете обикалят ритмично около Татунчо, като пеят песен и размахват дървени саби. Те се удрят по гърбовете, на които имат поставени възглавници от овчи кожи.
Джамалът се представя на фолклорни събори, фестивали и празници. Печелил е много награди - сред тях и международни.