Невиждана досега бляскава и много тържествена церемония бе организирана за вчерашното награждаване на най-добрите спортисти на Русе през 2022 година в анкетата на „Утро“ и Община Русе. 
Голямата награда безапелационно спечели състезателката по бокс Севда Асенова, която стана номер 1 на Русе за трети път. Тя и другите състезатели от десетката бяха поздравени и наградени с кристален знак, грамота и парична премии от кмета Пенчо Милков.  
„Благодаря на „Утро“, че пренесе традицията за това допитване през времето. Спортът задава светли примери. Няма по-голяма награда за спортистите от възхищението, което предизвикват в гражданите. Пожелавам на състезателите и техните родители още поводи за радост. Общината ще помага на русенския спорт във всичко“, заяви Милков.
„Благодаря на Общината, на вестник „Утро“, на журналистите, които гласуваха за мен. пожелавам на всички спортисти здраве и много успехи“, каза и развълнуваната Севда Асенова.
„Идеята за тази анкета се ражда през 1963 година в предшественика на „Утро“ - „Дунавска правда“ и се провежда с малки прекъсвания от 1964 година. Това е нейното 53 издание, а съставът на финалната десетка е изключително стойностен, в нея са събрани имена, познати и уважавани в Европа и в света“, посочи главният редактор на „Утро“ Младен Любенов.
Завладяващият празник започна с изпълнение на националния химн на малката Дария Стефанова от вокална школа „Приста“, препълни до краен предел Голяма зала на Доходното издание. Присъстваха състезатели, треньори и ръководители от повечето русенски клубове, както и многобройни гости. Министър Весела Лечева не успя да дойде, но изпрати поздравителен адрес. В залата бяха депутатите от парламентарната спортна комисия Иван Ченчев и Даниела Дашева, областният управител Анатоли Станев, председателят на ОбС Иво Пазарджиев и зам.-кметовете на Русе Златомира Стефанова, Магдалина Илиева, Енчо Енчев и Димитър Недев, както и спортните легенди Златан Ванев /вдигане на тежести, кмет на Николово/, Валентин Савов /борба, бивш генерален секретар на федерацията/ и Филип Виденов /баскетбол, изпълнителен директор на федерацията/.  
Освен наградите от Община Русе бяха връчени и три статуетки „Спортен Олимп“ от името на прославения Валентин Йорданов за най-добър спортист, най-добър треньор и най-добър приложник. Проиэведенията на скулптора Дилян Хубанов попаднаха в колекциите на Севда Асенова, на най-добрия треньор - Съби Събев, и на най-добрата състезателка в приложните спортове Елеонора Павлова.