Безработен 28-годишен русенец ще мине на държавна издръжка за три години и половина след залавяне зад волана с над 2 промила алкохол часове преди настъпването на Нова година.
През 2021 година С. С. получил условна присъда от две години и половина за изготвяне на 6 фалшиви банкноти по 50 лева, от които успял да вкара в обращение половината. След признаване на вината и споразумение с прокуратурата 28-годишният мъж приел наказанието, което било с 4 години изпитателен срок.
Вместо да внимава да не стъпи накриво обаче, малко преди 3 часа на 31 декември 2022 година бил хванат от полицаи на улица „Академик Михаил Арнаудов“, където има известна дискотека, с 1.97 промила алкохол зад волана на личния си автомобил „Мазда 6“. С. С. заявил, че е пил само пет бири, отказал да подпише съставения му акт и поискал да даде кръвна проба. Тя обаче никак не му помогнала - най-меродавното изследване показало, че е шофирал с 2.30 промила алкохол в кръвта.
Започналото бързо производство завършило с ново признаване на вината от С. С., който е осъден от Районния съд на година затвор, отнемане на книжката за същия срок и 500 лева глоба. Към това наказание обаче си добавят условните две години и половина, които стават ефективни. Присъдата подлежи на обжалване.