Катарският министър на външните работи Мохамед бин Абдул Рахман Ал Тани каза днес, че страната му не трябва да бъде замесвана в корупционния скандал в Европейския парламент за търговия с влияние в полза на Катар, предаде Ройтерс. 
Разследването по случая продължава. Ал Тани отрече обвиненията срещу Катар, като заяви, че те са безпочвени. 
Най-големият политически скандал в ЕС от десетилетия е по подозрения за подкупване на политици, представители на Европейския парламент и неправителствени организации от страна на Катар и Мароко с цел осигуряване на влияние върху решения, вземани от ЕП.
"Като държава Катар сме 100% сигурни, че (тези обвинения срещу нас) нямат основания. Не сме видели нищо (от белгийските власти). В момента тече разследване. Трябва да видим, трябва да изчакаме, докато разследването приключи", каза катарският външен министър пред американската телевизия Си Ен Би Си.
"Това е проблем, който се случва в Европа, в европейска институция. По-добре е за (европейците) да обърнат внимание на собствената си институция, да предприемат всичко необходимо, което се изисква от тях и да не намесват името на държавата ни в този случай", добави той.