В Плевен гостува за първи път куклено марионетно шоу „Кабаре на конци” тази събота, съобщи за БТА Георги Стоянов от организаторите.
Той уточни, че плевенчани ще могат да се радват на изкуството на Георги Гъделев и Театрална компания „Соулмейд“. Стоянов допълни, че марионетното шоу събира аплаузите на фестивали и културни празници, както и на публиката по улиците на десетки страни - Хърватия, Гърция, Словения, Белгия, Холандия, Англия, Швейцария, Испания и България.
Представлението е колоритно - в него участват както весели кан-кан танцьорки, така и добре познати герои като Пинокио, отбеляза Стоянов. По думите му на сцената ще бъдат пресъздадени образи на известни певци и артисти, сред които са легендите Елвис Пресли и Чарли Чаплин.
Стоянов припомни, че както винаги при тези съботни прояви, гостите ще имат срещи с изпълнителите. Този път след спектакъла е организирана "Работилница с марионетки" за малки и големи.
Младите плевенски семейства традиционно имат възможност да водят малчуганите си на съботни спектакли и в Драматично-кукления театър „Иван Радоев”. В театралния афиш предстоят представления на четири пиеси - „Шалче за зимата”, „Аладин”, „Мечешка приказка” и ”Франклин".