Старши треньор на Милан Стефано Пиоли изрази недоволство от загубата с 0:3 от Интер в мача за Суперкупата на Италия по футбол и призна, че възпитаниците му не са положили нужните усилия, за да се противопоставят на съперника. Наставникът на "росонерите" коментира, че играчите му са допуснали много грешки, но не си позволи да критикува индивидуално футболистите. 
"През първата част нещата за нас не се получаваха, тъй като допуснахме много елементарни грешки и това реши хода на мача по-нататък. Опитахме се да обърнем събитията през второто полувреме, но не положихме достатъчно усилия, за да спечелим трофея", заяви Пиоли пред италианската медия "Sport Mediaset".
Той добави още, че отборът му "не е свикнал с такива грешки и те вредят много на качествената игра". 
"Не преминаваме през най-добрия си психически период. Единственият начин да продължим напред е като се трудим повече, а с работата постепенно ще дойдат и резултатите на терена. Трябва да подобрим игровото си ниво, тъй като това поражение е много болезнено за нас. Имахме желание да спечелим този трофей, но сезонът тепърва предстои и трябва да се върнем към характерното за нас темпо на игра", допълни специалистът.
Напоследък "росонерите" не се намират в най-добрата си форма, тъй като нямат победа в четири мача от италианското първенство и са допуснали девет гола в този период.
"Очаквах по-добро представяне от играчите си, тъй като познавам футболните качества, с които те разполагат. Затова се надявах на по-позитивен развой на двубоя. В момента целта пред нас е да се възстановим бързо от тази загуба, колкото и трудно да е това. За нас е важно да бъдем единни и сплотени като отбор и да запазим колективните отношения помежду си. Липсата на резултати не ни се отразява добре", каза Стефано Пиоли. 
"Тео Ернандес се завърна от Световното първенство в слаба форма и беше заменен на полувремето срещу Лече. Не мисля, че загубата ни е обвързана със състоянието, в което се намира той. Не е правилно вината да се стоварва върху определени играчи. Трябва да възстановим хармонията в клуба, тази, която ни позволява да показваме собствения си стил на игра. Има ситуации, върху които трябва да работим повече. Вторият гол беше този, който прекърши нашите амбиции за титлата, но не бяхме на достатъчно добро ниво, за да наваксаме изоставането си. Колективът в отбора е много стабилен и постоянно се развива. Убеден съм, че все още имаме достатъчно сили, за да реагираме на загубата и да покажем другото си лице", завърши треньорът на Милан.