Националният отбор на България за юноши до 17 години стартира участието си в битките за място на ЕвроВолей 2023 с категорична победа над Финландия с 3:0 гейма в първия си мач от група А на евроквалификацията в София. Селекционерът Андреа Буратини даде специално интервю за сайта на БФВолейбол след успеха.
"Този победа е много важна за нас, защото винаги е добре да започнеш с успех в един турнир. Показахме добра игра и надиграхме съперника. Днес дадох шанс на всички, защото сега победихме, но ни очакват следващи битки. Трябва да знаем, че във важните моменти всеки ще може да помогне на отбора. Представихме се добре на сервис и посрещане. Но в тази възраст трябва да се работи много, особено за посрещане. Смятам, че нашият потенциал е много висок", заяви селекционерът.
"Показахме концентрация в мача и това е много важно. Именно за това говорихме в съблекалнята преди старта на двубоя. Колко важно е да се започне добре в срещата, да има желание и концентрация. На тази възраст отборите са равностойни и ще спечели този, който показва повече стабилност и желание за победа. Все още не знаем нивото на Румъния, но утре ще гледаме мача и ще видим срещу кого ще се изправим. Смятам, че най-вече трябва да гледаме нашата игра, да играем на нивото, на което можем и да нямаме страх от никого. Сигурен съм, че ако ние играем добре, можем да спечелим срещу всеки", добави той.