Старши треньорът на женския волейболен Марица (Пловдив) Борислав Крачанов бе разочарован след четвъртото поредно поражение на своя тим в групите на Шампионската лига. "Жълто-сините" загубиха с 0:3 от Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) като гост, а наставникът на пловдивския тим увери, че отборът ще покаже много по-добра игра в предстоящите мачове в турнира за Купата на България. 
"Със сигурност могат да се извлекат някои позитиви от този двубой. Започнахме притеснено в първия гейм и това беше видно. Направихме доста индивидуални грешки и логично отстъпихме. Във втората част подобрихме нашето посрещане и нещата тръгнаха положително за нас, но в момента, в който противникът превключи на други обороти, веднага се видя разликата", заяви Крачанов. 
"В паузата преди третия гейм си казахме, че трябва да сме още по-стабилни при посрещането, за да имаме възможност да се борим. Успяхме да го стабилизираме, но пък започна да ни липсва атаката. Това е реалността с тези млади момичета. Истината е, че се уплашиха. Няма да го използвам като оправдание, но беше видно", допълни старши треньорът на Марица.
Наставникът на българския шампион заяви, че в момента основната цел пред отбора е защита на трофея в турнира за Купата на България. 
"Това, че днес сме загубили от Еджзаджъбашъ, не означава, че ще излезем за мачовете от турнира за Купата с наведени глави. Трябва да защитим този трофей. Имаме три дни до полуфинала и в този период смятам, че ще успеем да вдигнем психически състезателките. Считам, че в мачовете в България ще покажем коренно различно лице от това, което показахме днес. Ясно е, че българските отбори са доста по-слаби в сравнение с тези, срещу които играем в Шампионската лига, така че трябва да демонстрираме по-различно ниво на волейбол", завърши Борислав Крачанов. 
В събота (21 януари) Марица се изправя срещу Славия в първия полуфинал в турнира за Купата на България по волейбол за жени. Срещата е от 16:00 часа в столичната зала "Христо Ботев".