Сливополското село Черешово се готви за уникалния празник Дядовден, който повече от половин век се отбелязва на 22 януари, ден след Бабинден. Идеята за него е на Дамян Хаджийски и Милчо Станчев, които го измислят, докато се оплаквали в местната кръчма как на Бабинден жените се забавляват и ги пренебрегват. През годините на различни места в България са се опитвали да присвоят „патента“ на черешовчани, но без успех.
Празникът преминава под мотото „Това, което дядо знае, баба не знае“, а при почерпката има един шеговит тест - доливането на чашките спира, ако не се произнесе правилно скороговорката „Сухо шише се суши на шосе“. Това, разбира се, е част от общата атмосфера на закачки и веселие. Основен организатор е местното читалище „Христо Ботев 1926“ със съдействието на кметството и на Община Сливо поле. 
Шествието по традиция ще бъде поведено от музика в 11 часа от центъра на Черешово. Ще бъде избран „Дядо на селото“, който ще бъде окъпан за здраве на селската чешма. Най-вероятно това ще бъде отново Марин Ангелов.