Министерството на земеделието и горите трябва да плати 3900 лева обезщетение на русенка, сблъскала се с елен на пътя между Николово и Червена вода, при което нейното „Ауди А3“ се преобърнало и претърпяло тотална щета. Според съда инцидентът е резултат от „съприкосновението с дивото животно“, а собственик на дивеча е държавата, затова отговорността е на ведомството, осъществяващо контрола по стопанисването на дивеча, а именно аграрното министерство.
Инцидентът станал през нощта при ниска видимост и жената зад волана не е имала възможност да забележи животното и да избегне сблъсъка, въпреки че колата се движела с ниска скорост - около 50 км/ч, свидетелстват експертите. След удара автомобилът излязъл извън платното и се преобърнал, при което е деформиран изцяло. Пазарната му цена за този период е била 4200 лв., а разходите за възстановяване възлизали на 3857.08 лв., което обезсмислило тази операция. Затова магистратите уважават иска в размер на 3900 лева. Министерството трябва да заплати и 775 лева за разноски по делото. Решението може да се обжалва пред Окръжния съд.
При благоприятен за русенката завършек на делото случаят може би ще служи като прецедент, защото, както свидетелстват от Пътна полиция, на пътя Николово-Червена вода стават доста произшествия с диви животни. Този участък не е осветен, а в тъмното елените с черно-кафява козина са на практика невидими.