Ландо Норис е спасил човешки животи, когато се е подложил на лечение заради собствените си проблеми на психично ниво. 23-годишният пилот на Макларън се подготвя за своя пети сезон във Формула 1 и е смятан за една от най-големите звезди към момента.
Норис говори за натиска на общественото внимание и миналата година, като разкри тъмната страна на славата и е получил смъртни заплахи.
"Просто не знаех как да се справя с това. Държах всичко в себе си и това наистина нарани моята вяра и самоувереност, които спаднаха до самото дъно. Съмнявах се за това дали съм достатъчно добър, за да карам във Формула 1 Мога ли да се възстановя от това? Няма как да угодиш на всички. Има хора, които те подкрепят, и хора, които не те подкрепят. Знам, че правя най-доброто, което мога. Няколко души казаха, че съм им спасил живота", заяви Норис, цитиран от Ройтерс.
Той завърши на седмо място в шампионата през миналата година, печелейки 85 точки повече от съотборника си Даниел Рикардо.
Норис ще си партнира с австралийския новобранец Оскар Пиастри през 2023 година, след като Макларън отказа да поднови договора на Рикардо.
Норис ще представи новия болид на 13 февруари, а първият кръг от новото първенство е в Бахрейн на 5 март.