Световната шампионка с ансамбъла на България по художествена гимнастика Радина Томова е спортист номер 1 на ОСК Локомотив (София) за 2022 година. Тя беше наградена на специална церемония от президента на клуба Даме Стойков.
Личната наставничка на Томова Катрин Велкова е треньор номер 1 за изминалата година.
"Тази награда е много специална за мен, защото през тази година се навършват 10 години от основаването на клуб по художествена гимнастика Локомотив (София), който аз ръководя", каза Велкова.
Тя получи награда си от кмета на район "Надежда" инж. Димитър Димов.
"10 години вече развиваме спорт в Локомотив (София). В клуба има над 1600 картотекирани деца в 15 вида спорт. Над 60 треньори работят с тях. Има ясно правила за работа, но треньорите имат пълна свобода. Изпращаме една успешна година за Локомотив", каза Даме Стойков.
Номер 2 в класацията е европейската вицешампионка по бокс Светлана Каменова, а на трето място е бронзовият медалист от Европейското първенство по джудо до 23 години в Сараево (Босна и Херцеговина).
Отбор номер 1 е волейболен клуб Локомотив 1929-Нидо, който спечели три сребърни медала в три възрастови групи на държавното първенство.
Специални награди получиха баскетболната легенда на клуба Диана Брайнова по повод нейния 70-годишен юбилей и олимпийската шампионка по бокс от Токио 2020 Стойка Кръстева за принос в развитието на спорта. Тя беше на церемонията с 6-месечната си дъщеричка Цветелина.