Български състезатели, живеещи и трениращи в Англия и САЩ, са изявили желание да се състезават за България през 2023 година.
Ръководството на Българската федерация по гимнастика и треньорския щаб на мъжкия национален отбор тази година ще може да разчита на още една двойка близнаци. Освен Исус и Христос Маринови се очаква в най-скоро време към тима от Англия да се присъединят братята Йоан и Давид Иванови, както и Кристфър Нгуейра, който живее в САЩ.  
Желание да се завърне в държавния тим е проявил и Еди Пенев. През 2013 година бившият национал реши да защитава цветовете на САЩ. Тогава като студент на престижния университет "Станфорд" той завърши девети в многобоя на шампионата на САЩ и спечели злато на халки. Сред силните уреди на Пенев е и земята, като през 2010-а година участва на финал и се класира шести на световното първенство в Ротердам с екипа на България.
При жените новото име е Палома Спиридонова, която също живее и тренира зад океана в школата, ръководена от майката и бащата на олимпийската и петкратна световна шампионка Нася Люкин. Тя е дъщеря на бившата националка по спортна акробатика Миглена Сипиридонова, която през 1994 година заедно с Николай Николов в Зельона гора (Полша) печели европейската титла. Очаква се от Англия да пристигне и Никол Стоименова.
Националните отбори по спортна гимнастика вече са събрани на лагер в Национална база "Раковски". При мъжете за Европейското първенство в Анталия от 11 до 16 април се подготвят Димитър Димитров, Теодор Трифонов, Божидар Златанов, Руслан Делибалтов, Мартин Мишев, Раян Радков и братята  Исус и Христос Маринови. В началото на февруари към тима ще се присъедини Йордан Александров, а в средата март и Дейвид Хъдълстоун.
Най-добрата състезателка в момента Валентина Георгиева няма да може да вземе участие в първенството на Стария континент, тъй като все още не се е възстановила от претърпяната операция на коляното. За шампионата се готви Виктория Чакова.
Първото голямо състезание за младежите и девойките тази година ще бъде Световното първенство в Анталия от 29 март до 2 април. При младежите тренировки започнаха Цветомир Кочев, Здравко Добрев, Максим Казанджиев, Майкъл Дунев и Даниел Трифонов, а при девойките се подготвят Елена Николова, Никол Соколова, Виктория Венциславова, Диана Георгиева, Калина Тенева, Теодора Боева, Кремена Костова и Наталия Георгиева.
Контролните за всички състезатели ще започнат в средата на февруари.