Бившият италиански национал Дино Баджо, който бе съотборник на наскоро починалите Джанлука Виали и Синиша Михайлович, призна в сряда, че "се притеснява от медицинските субстанции", които са давани на футболистите в Италия през 90-те години, съобщава АФП.
В интервю за "Гадзета дело Спорт" бившият халф, който игра като професионалист между 1990 и 2005 година, уточнява, че не говори за допинг, а за "добавки", получавани по време на кариерата си.
"Представете си лекарите да ни бяха давали допинг: та ние бяхме проверявани всеки три или четири дни… Не, искам да знам дали законните добавки, които вземахме, могат да приминят проблеми в тялото ни дългосрочно", обясни 51-годишният Баджо, който е печелил 3 пъти Лига Европа с Ювентус и Парма."Моето съждение идва от болката, която изпитвам за кончината на Виали, когото винаги съм смятал за приятел и който толкова ми помогна, както и да тази на Михайлович и други момчета, които играха футбол през 90-те. Мисля, че е необходимо да се направи разследване за фармацевтичните добавки, които вземахме тогава", каза Баджо, който игра в Виали в Ювентус и с Михайлович в Лацио.
Виали почина на 6 януари на 58-годишна възраст заради рак на панкреаса, а Михайлович си отиде на 16 декември на 53 години, като се бореше с левкемия.
"Искам науката да ни даде отговори за лекарствата, които ни предписваха, за да се възстановим след контузия или да си върнем енергията", каза още Баджо, който е изиграл 60 мача за националния отбор на Италия.