Спортният директор на РБ Лайпциг Макс Еберл се надява рекордната серия от десет шампионски титли в Бундеслигата на Байерн Мюнхен да бъде прекъсната в следващите години.
"Ще дойде ден, когато Байерн ще трябва да освободи трона и тогава ние ще бъдем щастливи. Като служител на РБ Лайпциг, разбира се, ще бъда особено щастлив, ако ние сме техен наследник", каза той в интервю за вестник "Мителдойче цайтунг".
Байерн спечели Бундеслигата в последните 10 години и в момента е лидер в класирането за сезона. РБ Лайпциг подновява кампанията си след Световното първенство в двубой срещу "баравците" в петък, а за Еберл сблъсъците между двата тима винаги са интересни.
"Мачовете срещу Байерн винаги ще бъдат специални за мен. С РБ Лайпциг сега е вълнуващо. Започвам да работя за отбор, който има по-добри шансове да победи Байерн от Борусия Мьонхенгладбах", каза той, имайки предвид предишния си клуб.
РБ Лайпциг победи Байерн в Бундеслигата само веднъж в първата им среща през декември 2016 година. В последните пет мача "баварците" постигнаха три победи, а две срещи завършиха наравно.