Поредното издание на предаването за вяра и култура "Живото слово" в ефира на радиото на Софийската света митрополия "Епархийски глас" ще бъде излъчено днес, съобщиха от митрополията.
"Навлязохме в седмицата, в която Църквата празнува велики вселенски светии. За двама от тях ще стане дума в първата част на програмата, в която ще гостува протойерей Антоний Милушев, свещенослужител в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски". С него ще поговорим за светията на неговия имен ден и небесен покровител - св. преподобни Антоний Велики (17 януари), и за св. Атанасий Велики, архиепископ на Александрия (18 януари)", отбелязват от Софийската митрополия. Първият - св. Антоний Велики, е един от първите отшелници, а вторият - св. Атанасий Велики, преброжда познатия тогава християнски свят, явяващ се отново и отново публично, за да защити православието. И двамата, макар и по различни начини и с различни служения в Църквата, представляват несъкрушими щитове на истинната вяра в борбата й срещу ересите.
Във втората част на предаването гост ще бъде Славена Етугова, автор на интернет блога "Пътувай с мен", в който могат да се намерят повече от 150 поклоннически и туристически пътеписа, придружени с богат авторски снимков материал.
Водещ на предаването "Живото слово" ще е Ангел Иванов.
"Живото слово" може да слуша от 20:30 часа, с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 03:00 часа през нощта - в медията на Софийската света митрополия "Епархийски глас", на адреса на радиото в интернет.