Американският президент Джо Байдън посрещна в Белия дом баскетболистите от отбора на Голдън Стейт Уориърс заедно с техните семейства, за да ги поздрави по случай спечелената титла в НБА през 2022 година.
По традиция от предишни церемонии 46-ият президент на САЩ Байдън получи като подарък фланелка на Голдън Стейт с неговото име и номер 46 на гърба. 
"Вратите на Белия дом са винаги отворени за отбора на Голдън Стейт Уориърс", каза Джо Байдън и добави: "Четири титли в НБА и шест финала през последните осем сезона не е никак лошо постижение".   
Вицепрезидентът Камала Харис, която е родом от Оукланд от щата Калифорния, откъдето е и Голдън Стейт, е дългогодишна почитателка на отбора. Тя също получи фланелка с името си с номер 1 върху гърба, след като на предишен прием й е бил подарен екип с номер 49 по случай това, че е станала 49-тият вицепрезидент на САЩ.
"Винаги съм била фенка на Уориърс и този отбор е повод за радост и гордост както за мен, така и и за много хора от американския народ", каза Харис. Тя допълни още, че "се гордее с Голдън Стейт не защото постига успехи, а заради това, че играчите, техните треньори и цялата баскетболна организация твърдо отстоява позициите си за равнопоставеност и справедливост, благодарение на почтеността и силното си представяне на игрището".
Преди церемонията звездата на отбора Стеф Къри и старши треньорът Стив Кър дадоха пресконференция в Белия дом, на която заявиха, че "са много щастливи и развълнувани от възможността да отпразнуват победата си на това място". 
Кър добави, че той, Клей Томпсън и Моузес Муди са участвали в едночасова кръгла  маса по темата за насилието с огнестрелни оръжия, неправомерното им използване  и безопасното боравене с тях. Темата е била обсъждана с висши служители на Белия дом, като тя е особено болезнена за Кър, тъй като баща му е бил убит в Американския университет в Бейрут, Ливан.