Бившият нападател „Ювентус“ и италиански национал Салваторе-Тото Скилачи разказа от първо лице за зрелищния арест на най-издирвания мафиот на Ботуша Матео Месина Денаро. Последният истински бос на Коза Ностра беше задържан в Палермо, след като в продължение на три десетилетия се изплъзваше на органите на реда. Денаро беше заловен в клиника, където получил лечение под фалшиво име. По стечение на обстоятелствата Скилачи бил в същата клиника. Футболистът определи историята като „филм за Дивия Запад“.
„Бях в болницата в 8:15 сутринта, когато видях да пристигат маскирани полицаи. Блокираха всички ни. Не видях много, но ченгетата наредиха да не мърдаме от местата си. Беше лудост“, казва Скилачи пред агенция АНСА.
Футболистът е роден в Палермо и живее в столицата на Сицилия. Има 120 мача в Серия А и 37 гола. Играл е за „Месина“, „Интер“, „Ювентус“. За националния отбор е с 16 мача. С шестте си гола в седем мача стана голмайстор номер 1 на Мондиал 1990. Шест години по-късно сложи край на кариерата си.