Футболистите на „Дунав“ ще гостуват днес в Разград за контрола срещу „Лудогорец 2“. Мачът ще се играе от 14 часа на един от терените в базата „Гнездо на орли“. В първата си проверка русенският тим загуби срещу „Добруджа“ в Сливо поле с 0:3.
„Резултатите в контролите не ме интересуват. За мене тези проверки са официална тренировка, в която може да се експериментира и опитва всичко. Ето, „Янтра“ победи „Литекс“, а „Спортист“ /Своге/ се справи с „Пирин“, но никой не прави драми“, коментира за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров.
Той обясни, че от шестимата контузени основни играчи само двама са подновили тренировките - Мартин Костадинов и Теодор Костов. Мехмед Сабри е участвал в едно от заниманията, но се прибрал заради болки в ахилеса. 
Дошлият на проби от ФК „Скопие“ Християн Димов е бил освободен. Обратен път към „Литекс“ поел и взелият участие в контролата срещу „Добруджа“ Петър Петров.
Нов шанс обаче щял да получи футболистът от „Ямбол“ Станислав Митев. 
„Той ще играе срещу „Лудогорец 2“ поне 30 минути“, каза Киров.
За него основният проблем бил в липсата на качествени централни защитници.
„Преговаряме с двама добри играчи на този пост. Мисля, че разговорите ни напреднаха“, обясни старши треньорът.
Гласеният за титулярен централен защитник и подписал вече договор с „Дунав“ Илия Миланов няма да тренира поне 20 дни, тъй като обърнал глезена си.