Русенското читалище „Гоце Делчев“ обяви за втора година конкурс „Памет за Левски, в който могат за участват ученици от Русе и региона. Надпревалата е в две категории, а участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи. Тези от 1 до 6 клас трябва да представят своя рисунка по темата, а по-големите - от 7 до 12 клас, ще се състезават с есе. Няма ограничения за броя на произведенията, представени от един участник.
Тазгодишното издание на конкурса, организиран с подкрепата на ВМРО, е посветено на 150-ата годишнина от гибелта на вечно живия в българската национална памет Апостол на свободата.
Творбите трябва да бъдат изпратени в срок до 17 февруари 2023 г. на електронната поща на читалището [email protected], като бъдат посочени трите имена на участника, в кой клас и в кое учебно заведение учи. Рисунките се изпращат сканирани или заснети с телефон с добра резолюция. Допълнителна информация може да се получи на тел. 0897830910.  
Имената на победителите ще бъдат обявени на 18 февруари на фейсбук страницата на читалището, където ще бъдат публикувани и наградените творби. Самите награди ще бъдат връчени в деня на националния ни празник Трети март пред паметника на Васил Левски в Парка на възрожденците.